مطلب های تصادفی

۱۱ تا از بهترین ماهی های جنوب

انتخاب بهترین ماهی جنوب

۹۰۷ گونه ماهی شناخته شده در خلیج فارس زیست میکنند. در نتیجه تنوع و تقسیم بندی ماهی های جنوب بسیار گسترده است و هرکدام از گونه های ماهی خواص، طعم، ظاهر و شیوه ی پخت منحصر به فرد خود را دارد. این تنوع بالا علاقه مندان به مصرف غداهای دریایی جنوب را در انتخاب بهترین ماهی جنوب دچار سردرگمی میکند.

ماهی یکی از مفیدترین غذاهای گوشتی سرشار از اسید های چرب امگا ۳ ، فسفر، پروتئین، آهن و … است. از ارزش غذایی بسيار بالايي برخوردار بوده و اكثر مواد مغذي مفيد و ضروري براي بدن ما را به تنهايي داراست. متخصصان تغذیه توصیه میکنند هر فرد در طول هفته ۲ تا ۳ بار ماهی مصرف کند.

اما حتما برای شما هم پیش آمده؛ زمانی که میخواهید ماهی خرید کنید بیشتر با اسم های محلی و یا عجیب و غریب ماهی ها سردرگم میشوید و نمیدانید کدام یک مفید تر، کدام یک خوشمزه تر، و هرکدام چه تاثیراتی بر روی بدن دارند؛ خلاصه که سوالی که از خودتان میپرسید این است؛ بهترین ماهی جنوب کدام است؟

در ادامه به بررسی خواص و طعمِ شماری از بهترین ماهی های جنوب میپردازیم. امیدواریم این مقاله به شما در انتخاب بهترین ماهی جنوب مطابق با سلیقه ی خود کمک کند. اما اگر به دنبال طرز پخت غذاهای دریایی هستید میتونید با مراجعه به مجله قلاب انواع طرز پخت با غذاهای دریایی را مشاهده کنید.

انتخاب بهترین ماهی جنوب
انتخاب بهترین ماهی جنوب

ماهی شیر

ماهی شیر یکی از بهترین ماهی جنوب است. ماهی شیر از خانواده ی تن ماهیان است. قبل از هرچیز بهتر است بدانید این خانواده از ماهی ها به تیغ های کم، گوشت سفید و غنی و همچنین پولک های کم شهرت خاصی دارد. حال در نظر داشته باشید که شیرماهی از باکیفیت ترین ماهی ها در بین خانواده خودش محسوب میشود. بومیان جنوب کشور از شیرماهی به عنوان یکی از با ارزش ترین ماهی های موجود در خلیج فارس یاد میکنند. خواص بی شمار و گوشتِ پربار و زیاد، از دیگر عوامل پرطرفدار بودن شیرماهی می باشد به همین دلیل ماهی شیر را یکی از بهترین ماهی جنوب می دانند.

فواید مصرف بهترین ماهی جنوب

ویتامین های موجود در ماهی شیر A ، B12 و C هستند. همچنین فسفر و کلسیم از مواد معدنی قابل توجه موجود در گوشت این ماهی میباشند. گوشت این ماهی در مقابله ی بدن با رادیکالهای آزاد و پیشگیری از سرطان نقش به سزایی دارد، همچنین به توسعه ی مغز در کودکان و نوجوانان و سلامت آن در سنین بالاتر نیز کمک میکند. ماهی شیر تغذیه ای بسیار مفید و مقوی برای رشد نوزادان ، صحت روند عادات ماهیانه، تنظیم کلسترول خون و افزایش استحکام استخوان ها میباشد.

شیر
ماهی شیر، بهترین ماهی جنوب

اگر پختن ماهی را به روش های ساده میپسندید، بایستی بگویم ماهی شیر را به هر شیوه ای بپزید خوشمزه از آب در میاید و دلیلِ آن همانطور که در بالا بیان شد، گوشت غنی و تیغ کم است. بخارپز کردن، جوشاندن در آب، سرخ کردن، کباب کردن، پختن در فر، پختن در مایکروویو؛ همه ی اینها از طریقه های ساده برای پختن شیر ماهی هستند. اما طعم بی نظیر این ماهی با سرخ کردن آن کاملاً نمایان می شود، بهترین روش برای پختن ماهی شیر “سرخ کردن” آن است. از دستور پخت های پیچیده تر برای این ماهی باید “دمپخت شیرماهی” و “قلیه ماهی شیر” را به شما معرفی کنم، پیشنهاد میکنم آموزش دستور پخت بهترین ماهی جنوب و این دو غذای محبوب جنوبی را در مجله ی قلاب مطالعه کنید.

ساردین

یکی دیگر از بهترین ماهی جنوب، ماهی ساردین است؛ این نام برگرفته از جزیره ای در ایتالیا به نام “ساردنی” است. این ماهی ها جثه ی کوچک دارند و غنی از روغن هستند. ساردین ها زیاد استخوان دارند اما استخوانهای آنها به هیچ وجه آزار دهنده نیست. حتی توصیه میکنم ماهی هایی از قبیل ساردین را همراه با استخوان میل کنید؛ از این رو که استخوانهای ماهی ساردین منبعی سرشار از کلسیم هستند. کلسیم برای حفظ سلامتی استخوانها، دندانها و پوست ضروری است. به همین دلیل بعضی ها ماهی ساردین را بهترین ماهی جنوب از این لحاظ می بینند.

مصرف ماهی ساردین نقش موثری در کاهش وزن و کنترل سوخت و ساز یا همان متابولیسم بدن دارد. میزان ضربان قلب را مرتب میکند و موجب جلوگیری از مشکلات قلبی و عروقی میشود. و همچنین به بدن در تنظیم سطح قند خون نیز کمک شایسته ای میکند. این ماهی برای ورزشکاران و همچنین کودکان و نوجوانان در سنین رشد تغذیه ای مفید و مقوی است. ایا شما دلیل بهتری برای انتخاب نکردن این ماهی به عنوان بهترین ماهی جنوب دارید؟

ساردین، بهترین ماهی جنوب
ماهی ساردین، بهترین ماهی جنوب

ساردین اغلب به کنسرو هایش شهرت دارد اما آشپزی در خانه، آن هم با ساردین های تازه، طعم و مزه ی کاملاً متفاوت و بهتری دارد. ساردین معمولاً در اندازه های کوچک یافت میشود، از این رو برای سرخ کردن و یا پختن در فر زیاد مناسب نیست، اما با کمی سلیقه به خرج دادن میتوانید با ساردین سوخاری و یا ساندویچ ماهی ساردین از مهمان هایتان پذیرایی کنید. از روشهای ساده تر برای پختن این ماهی میتوان به جوشاندن، کباب کردن روی ذغال و بخارپز کردن اشاره کرد. مطمئنم هر شیوه ای را برای آشپزی با ساردین انتخاب کنید از طعمِ تـُـرد و لذیذ آن غافل نخواهید شد.

شوریده

یکی دیگر از بهترین ماهی جنوب ماهی شوریده است. “شوریده” یکی از گونه های خانواده ای از ماهیان با همین نام است؛ گونه ای کمیاب و با کیفیت که طرفدارانِ زیادی به ویژه در میان بومیان سواحل حاشیه خلیج فارس دارد. این ماهی در حالت به بلوغ رسیده نسبت به خیلی از ماهی های خوراکی جنوب، درشت جثه تر و غنی از گوشت است.

شوریده نیز همانند ماهی شیر دارای استخوانهای کم است و شما به راحتی قادر به جداسازی گوشت ماهی از تیغهای آن هستید. صید ماهی شوریده طی چند سال اخیر در خلیج فارس رو به کاهش بوده است، از این رو در حال حاضر تعدادی از کشورهای حاشیه خلیج فارس مشغول به پرورش مصنوعی این ماهی هستند. اگر بخواهیم شوریده را به عنوان بهترین ماهی جنوب انتخاب کنیم باید به نکات زیر توجه کنیم.

خواص ماهی شوریده

خواص این گونه از ماهی همچون دیگر ماهی های خوراکی زیاد و قابل توجه است؛ شوریده در بین ماهی های خلیج فارس از چربی پایینی برخوردار است اما در عوض سرشار از پروتئین است. خوردن گوشت این ماهی در پیشگیری از سرطان و افزایش قدرت بینایی بسیار موثر است. پروتئین فراوان موجود در گوشت این ماهی پس از هضم شدن در بدن به سلامتی عضلات کمک میکند و همچنین به تقویت سیستم عصبی و سیستم ایمنی بدن میپردازد. مصرف گوشت این ماهی را به افراد مبتلا به بیماری های تنفسی، بدنسازان و افراد میانسال توصیه میکنم. این خواص، ماهی شوریده را یکی از بهترین ماهی جنوب کرده است.

شوریده، بهترین ماهی جنوب
ماهی شوریده، بهترین ماهی جنوب

این ماهی برای اضافه شدن به هر نوع غذای دریایی که مطابق میل شماست مناسب است. شیوه های پخت این ماهی سرخ کردن، جوشاندن، بخارپزکردن، پختن در فر و کباب کردن هستند. همانطور که در بالا ذکر شد ماهی شوریده همانند شیرماهی خارهای کمی دارد و نیز بهترین روش پخت این ماهی مثل ماهی شیر “سرخ کردن” است. توصیه میکنم برای یک بار هم که شده این ماهی را به صورت سرخ کرده امتحان کنید. اما اگر به آشپزی پیچیده تر علاقه مندید ماهی شوریده را به صورت “شکم پر” بپزید و همچنین اگر قصد دارید ماهی را با یک طعم بومی جنوبی میل کنید، “قلیه ماهی شوریده” را به شما توصیه میکنم. امیدواریم که ماهی شوریده بهترین ماهی جنوب برای شما باشد.

ماهی شورت

یکی دیگر از بهترین ماهی جنوب، ماهی شورت است. شورت ماهیان خانواده ای از ماهی ها با اندام کوچک تا متوسط هستند. از اعضای این خانواده میتوان به ماهی شورت شِنی، ژاپنی، آسیایی، پادشاه جورج و ماهی شورت زرد اشاره کرد. ماهی شورت زرد به “طلای زرد دریاها” شهرت دارد. تعداد استخوان های این ماهی متوسط است اما به راحتی قابل تفکیک میباشد. گوشت ماهی شورت به صورت خام نسبتاً سفت است اما بعد از پخته شدن کاملا نرم و مطابق میل میشود.

ماهی شورت در ایران، استرالیا، ژاپن و بیشتر کشورهای خاور دور صید و یا به صورت مصنوعی پرورش داده میشود. این ماهی آوازه ی دور و درازی در سراسر دنیا دارد، از این رو حدس میزنم ماهی شورت را تا حدودی بشناسید و یا نامش را شنیده باشید. این نوع ماهی غالبا به دلیل جثه ی کوچک حتی در رودخانه ها و آبهای کم عمق ساحلی نیز یافت میشود و با قلاب ساده ی ماهیگیری نیز میتوان آن را صید کرد.

شورت
ماهی شورت، بهترین ماهی جنوب

ماهی شورت انرژی زاست و برای سلامتی مفاصل مفید است، به بدن در تنظیم فشار خون و جلوگیری از ابتلا به سرطان کمک میکند، به روند درمان سرما خوردگی و التیام زخمها سرعت میبخشد و همچنین در بهبود اسهال نقش موثری دارد. موارد ذکر شده این ماهی را به یکی از بهترین ماهی جنوب تبدیل کرده است.

کوچک بودن ماهی شورت

اگر با ماهی شورت آشنایی ندارید باید بدانید که این ماهی در اندازی کوچک طرفداران بیشتری دارد، گرچه طول این ماهی به نیم متر هم میرسد اما “شورت” هم مثل “ساردین” اغلب در سایز کوچک مورد استقبال قرار میگیرد.

از تجربه ی آشپزی خودم با ماهی شورت باید بگویم برای من آشپزی با ماهی شورت، خصوصاً به دلیل اندازه کوچکش، کمی دشوارتر از دیگر ماهی هاست، اما همیشه بعد از سرو ماهی متوجه میشوم آن همه هیاهو و زحمتی که برای پختن غذا کشیدم خالی از لطف نبوده است. این ماهی، باز هم به دلیل اندازه ی کوچک، به صورت سرخ کرده و پخته شده در فر چنگی به دل نمیزند. اما اگر ماهی را با کمی حوصله مرینیت و کباب کنید متوجه گوشت خوش هضم و طعم دلنشین ماهی شورت، به خصوص به دلیل اندازه ی کوچکش و شهرتش به این اندازه ی کوچک خواهید شد. دیگر روشهای آشپزی با ماهی شورت، جوشاندن و بخارپز کردن هستند.

ماهی قباد

ماهی قباد با طعم فوق العاده ای که دارد قطعا در لیست بهترین ماهی جنوب من قرار گرفته است. قباد از خانواده ی تن ماهیان است. همانطور که در بالا اشاره کردم شهرت تن ماهیان به گوشت غنی و متراکم، شکلِ دوکی، اندازه ی نسبتا بزرگ و تیغ های کم است که به راحتی قابل جداسازی از گوشت است. ماهی قباد توسط بومیان در برخی نواحی حاشیه خلیج فارس “بچه شیر” نیز خوانده میشود؛ چرا که شباهت این ماهی به شیرماهی را نمیتوان کتمان کرد.

قباد نیز مانند اکثر ماهی های جنوب منبعی سرشار از اسید چرب امگا۳ و پروتئین است، اما نکته ای که باید به آن اشاره کنیم مقدار قابل توجه ویتامین B-12 موجود در ماهی قباد است. این ویتامین پیچیده ترین ساختار را در بین تمام ویتامینها دارد، هضم B-12 موجود در گوشت ماهی قباد نقش موثری در تکثیر سلولهای دستگاه گوارش و مغز استخوان، و مهم تر از همه در تولید سلولهای خونی دارد. همچنین کمک به جذب بیشتر چربی ها و پروتئین موجود در گوشت ماهی از وظایف ویتامین B-12 است.

قباد
ماهی قباد، بهترین ماهی جنوب

مصرف گوشت این ماهی به بهبود بیماری های تنفسی مانند آسم سرعت میبخشد، میزان افسردگی را کاهش میدهد و همچنین کمک شایانی به درمان نازایی است؛ از این رو به افراد مبتلا به بیماری های تنفسی، افراد افسرده، و زنان نازا پیشنهاد میکنم ماهی قباد را در سبد خرید خود قرار دهند. تمامی موارد بالا، ماهی قباد را به عنوان یکی از بهترین ماهی جنوب معرفی می کند. ماهی قباد به حُـسن داشتنِ خارهای کم و گوشت زیاد، برای انواع روش های پخت و پز مناسب است. بهترین طریقه ی پختن این ماهی سرخ کردن است، اما طعم بی نظیرِ این ماهی را به صورت شکم پر ، ته انداز و همچنین بخارپز نمیتوان انکار کرد.

هامور

خوشمزه و بهترین ماهی جنوب به گفته بعضی از مردم جنوب ماهی هامور است! گونه ای چاق و چله و گوشتالو از ماهی های جنوب با پوست قهوه ای تیره و گوشت سفید، اندازه ی ۴۵ تا ۱۵۰ سانتیمتر و وزن نسبتا سنگین. شاید دور از انتظار باشد اما هامور طرفداران بسیار زیادی، به ویژه در بین بومیان حاشیه ی خلیج فارس دارد. اگر میخواهید ماهی های جنوب را امتحان کنید و خصوصا اگر بیشتر به دنبال طعم خوب هستید، پیشنهاد میکنم این ماهی دوست داشتنی را در ابتدای لیست خود قرار دهید؛ گوشت خوش طعم و مفید این ماهی کاملا روایتگر کیفیت و مزه ی ماهی های جنوب خواهد بود.

خواص این ماهی

از محتویات موجود در گوشت ماهی هامور میتوان به پروتئین، سدیم، فسفر، امگا۳، زینک و ویتامینهای A، B-complex و D اشاره کرد. هرچند میزان اسید چرب امگا۳ در ماهی هامور نسبت دیگر ماهی ها کمتر است، اما ویتامینها و مواد معدنی مفید موجود در گوشت این ماهی کاملا این مسئله را جبران میکنند. مصرف گوشت این ماهی موجب افزایش انرژی شده و در حفظ سلامتی دندانها نقش به سزایی دارد، به تقویت موها کمک میکند و مانع ریزش آنها میشود. توصیه میشود خانم ها در دوران بارداری و مخصوصا شیردهی ماهی هامور را در رژیم غذایی خود قرار دهند. موارد ذکر شده در بالا ماهی هامور را در لیست بزرگ و خوشمزه، بهترین ماهی جنوب قرار میدهد.

هامور
ماهی هامور

ماهی هامور از تعداد استخوانهای متوسط در بین ماهیان برخوردار است؛ اگر کمی باحوصله باشید تیغ های این ماهی به هیچ وجه آزاردهنده نخواهند بود. در برخی از مناطق جنوبی دمپختِ این ماهی در میان بومیان شهرت خوبی دارد و قلیه ماهی هامور نیز از خوش طعم ترین غذاهای بومی جنوب است. اما اگر اهل غذاهای محلی نیستید پیشنهاد میکنم این ماهی را در فر به صورت شکم پر بپزید.

ماهی هوور

یکی دیگر از بهترین ماهی جنوب، ماهی هوور می باشد. ماهی هوور یا همان ماهی تـُن نوعی فراوان از گونه های ماهی با جثه ی نهایتا ۱۳۰ سانتیمتر است که در اقیانوس آرام، اقیانوس هند، خلیج فارس، دریای عمان و بسیاری از آبهای شناخته شده جهان زندگی میکند. تن ماهیان ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند و در بیشترِ دریاهای جهان یافت میشوند؛ از این رو شهرت جهانی این خانواده از ماهیان زبانزد همه است. هوور نیز مانند دیگر اعضای خانواده اش  گوشتی پربار و غنی دارد و تعداد استخوان هایش به حداقل میرسد. از گوشت ماهی تـُن در صنعت کنسرو سازی استفاده ی فراوانی میشود.

اثرات مصرف گوشت ماهی هوور (تن)

مصرف گوشت ماهی تن تاثیر به سزایی در بهبود عملکرد مغز دارد، ویتامین B6 که به آن “ویتامین مهربانی” هم میگویند در گوشت این ماهی موجود است و همانطور که از نام آن پیداست عصبانیت را کاهش میدهد و اخلاق خوب و مهربانی را افزایش. مصرف گوشت این ماهی موجب کاهش استرس میشود و کمک شایسته ای به حفظ سلامتی پوست و موها، درمان کمردرد و تنظیم ضربان قلب میکند. همچنین پتاسیم موجود در ماهی هوور خطر سکته ی مغزی را به حداقل میرساند. موارد ذکر شده در بالا، ماهی هوور را در لیست بهترین ماهی جنوب قرار داده است.

پیشنهاد میکنم کودکان و نوجوانان در سنین رشد را برای مصرف این ماهی در اولویت قرار دهید. افراد سالخورده و همچنین افراد در معرض سکته ی مغزی نیز از گوشت مفید و پرخاصیت این ماهی غافل نشوید. ماهی هوور از کمترین میزان استخوان در بین ماهی های جنوب برخوردار است و به راحتی تبدیل به فیله میشود.

هوور(تن)
ماهی هوور(تن)

همانطور که در بالا اشاره شد از این ماهی بیشتر به صورت کنسرو شده استفاده میشود، اما همه میدانیم که ماهی تازه با پخت و پز خانگی طعم و مزه ی کاملاً متفاوت و مفیدتری دارد. به حـُسن استخوان های بسیار کم به هر روشی میتوان با ماهی هوور آشپزی کرد. بهترین شیوه ها برای پختن این ماهی سرخ کردن و پختن در فر هستند. در بین غذاهای محلی جنوب نیز قلیه ماهی را توصیه میکنم که با اضافه کردن گوشت هوور طعم خوشایندی به خود میگیرد. محلی ها از این ماهی به عنوان بهترین ماهی جنوب برای پخت و پز یاد می کنند.

ماهی کفشک

کفشک، کم استخوان ترین و بهترین ماهی جنوب؛ گونه ای منحصر به فرد از ماهی های جنوب که در کف دریا زندگی میکند و جالب تر از آن، توانایی استتار کردن در همان کف دریا را نیز دارد، نکته ی جالب و عجیب دیگر درباره ی ماهی کفشک اینکه هردو چشم این جاندار در سمت چپ قرار دارند. گوشت سفید و لذیذ و استخوان های کم از دیگر ویژگی های این نوع ماهی هستند.

اگر با ماهی کفشک آشنایی نداشته باشید و طعم گوشتش را نشناسید، به شما قول میدهم وقتی مشغول خرید هستید هم این ماهی چشمتان را نمیگیرد؛ چرا که ظاهر چندان زیبایی ندارد. اما صبر کنید! بهتر است زود قضاوت نکنید و گول ظاهر فریب دهنده ی این ماهی را نخورید. این ماهی به حـُسن وجود استخوان های کم به راحتی قابل پخت است، بعداز پختن ماهی، وقتی که گوشت کاملا سفید و براق کفشک را ببینید شگفت زده خواهید شد. طعمِ شگفت انگیز این ماهی نیز با طعم خام-گونه ی اکثر ماهی ها متفاوت میباشد و مقداری نمکی تر است. محلی ها این ماهی را به علت گوشت سفید و زیاد، ظاهر غیر عادی آن، کم استخوان ترین و بهترین ماهی جنوب می شناسند.

بهبود بدن با مصرف ماهی کفشک

این ماهی نیز همچون دیگر ماهی ها و آبزیان برای بدن انسان بسیار مفید و عالی است. مصرف گوشت این ماهی باعث افزایش استقامت بدن در برابر گرما میشود، در التیام سریعتر زخم ها موثر است و از چروک شدن پوست نیز جلوگیری میکند. گوشت این ماهی برای قلب در تنظیم ضربان مفید است و به عملکرد صحیح کلیه ها کمک میکند. همچنین ماهی کفشک دارای مقدار قابل توجهی پتاسیم است؛ پتاسیم نقش به سزایی در کاهش خطر سکته ی مغزی و کاهش گرفتگی عضلات ایفا میکند. موارد ذکر شده توانسته است ماهی کفشک را در لیست بهترین ماهی جنوب قرار دهد.

کفشک
ماهی کفشک

برای پختن این ماهی، سرخ کردن، ته انداز، بخارپز کردن و پختن در فر شیوه های مناسبی هستند اما بهترین روش برای پخت کفشک گریل کردن یا همان کباب کردن است. بهتر است بدانید از بین محتویات موجود در کفشک میتوان به مقدارِ قابل توجهی جیوه اشاره کرد. جیوه ی خوراکی در مقادیر معمولی برای بدن سودمند است اما در مقادیر زیاد خطراتی را به دنبال خواهد داشت. توصیه میکنم در هفته بیشتر از ۳۵۰ گرم از گوشت این ماهی مصرف نکنید، به ویژه کودکان و مادران باردار.

ماهی باراکودا

باراکودا، بلند ترین ماهی در لیست بهترین ماهی جنوب ما؛ به گمانم شما هم مثل من وقتی ظاهر بی همتای این ماهی را ببینید متوجه خواهید شد که این اندام فقط برای یک جانور شکارچی طراحی شده است! کاملا درست است، باراکودا یکی از شکارچیان ماهر دریاست. اما طعم و ارزش غذایی باراکودا را دسته کم نگیرید، کیفیت و کمیت گوشت این ماهی میان ماهیان جنوب در رده بالایی قرار دارد. این ماهی از خانواده ی کوتر ماهیان است اما ویژگی هایی شبیه به تن ماهیان نیز دارد؛ مثل گوشت غنی و استخوان کم! مطمئنم بعد از چشیدن طعم گوشت باراکودا تحت تاثیر قرار خواهید گرفت. رنگ گوشت این ماهی در انواع متفاوتش سفید و یا قهوه ای است.

مزایای مصرف این ماهی

گوشت بارکودا پس از ورود به بدن از افزایش وزن ناگهانی و ریزش مو جلوگیری میکند، انرژی زاست و حتی میزان استرس را نیز کاهش میدهد، ویتامین C موجود در گوشت این ماهی میتواند کمک خوبی به بهبود آب مروارید چشم کند. سلامتی و عملکرد بهتر قلب و تنظیم میزان مایعات در بدن از دیگر اثرات خوردن گوشت این ماهی است.

باراکودا
ماهی باراکودا

مصرف ماهی باراکودا را به مادران باردار توصیه میکنم، گوشت این ماهی در رشد بهتر جنین نیز بسیار موثر است. تمامی موارد بالا این ماهی را به بلند ترین و بهترین ماهی جنوب تبدیل کرده است. گوشت این ماهی پربار است و بافتی خوش طعم به رنگ سفید دارد، استخوان ها نیز کم تعداد هستند و به آسانی قابل تفکیک. آشپزی با این ماهی اگر کمی پیچیده تر از بخارپز کردن و جوشاندن در آب باشد، مزه ی دوست داشتنی تری به خود خواهد گرفت. سرخ کردن ماهی باراکودا هم روش خوبی است اما اگر وقت و حوصله ی بیشتری برای آشپزی دارید پیشنهاد میکنم گوشت ماهی باراکودا را به سلیقه ی خود طعم دار کنید، سپس در فر بپزید و یا روی ذغال کباب کنید.

ماهی سکن

استخوانهای کم، پولک های کوچک، ظاهر عالی، گوشت سفید و غنی و طعم بی همتا، این ماهی را در لیست بهترین ماهی جنوب ما قرار داده است. همه ی این خصوصیات، ماهی سکن را مفید و خوشمزه کرده است. گوشت ماهی سکن از باکیفیت ترین گوشت های سفید موجود در جنوب است. من خودم به شخصه ماهیِ مورد علاقه ام سکن هست. اگر به خاطر داشته باشید در بالا اشاره کردم؛ اگر قصد دارید طعم ماهی های جنوب را بچشید ماهی “هامور” را در ابتدای لیست خود قرار دهید. حال با ماهی “سکن” به نظر میرسد هیچ نیازی به لیست کردن ماهی ها نیست، فقط گوشت این جاندار را بچشید و متوجه منظورم خواهید شد. بدن ماهی سکن در قسمت هایی به تیرگی میزند اما گوشت این ماهی کاملا سفید و خوراکی است.

خواص این ماهی خوشمزه

از خواص گوشت ماهی سکن باید به نکاتی چون؛ درمان سردرد و میگرن، پیشگیری از سرطان و کاهش خطر سکته قلبی اشاره کنم. پروتئین فراوان موجود در گوشت این ماهی به ورزشکاران در تناسب اندام کمک میکند. ماهی سکن در جوان سازی پوست به ویژه پوست صورت بسیار موثر است. گوشت این ماهی پس از هضم در بدن به تقویت سیستم عصبی و سیستم ایمنی می پردازد، میزان فشار خون را کنترل میکند و همچنین کمک شایانی به خانمها در دوران قاعدگی است. مصرف گوشت این ماهی را به بدنسازان ، خانم های باردار و یا در دوران عادت ماهانه، افراد میانسال و مسن پیشنهاد میکنم. خواص های ماهی سکن بسیار زیاد است و توانسته است که جزوی از بهترین ماهی جنوب به حساب بیاید.

تعداد استخوانهای ماهی سکن بسیار کم است؛ پس نگران کلافه شدن با خارهای ماهی نباشید. این ماهی به نسبت هیکلش وزن زیادی دارد و برعکسِ استخوانها، گوشت سکن بسیار پربار و غنی است.

سکن
ماهی سکن

آشپزی با این ماهی شرایط منحصر به فرد خودش را دارد. سکن برای سرخ کردن چندان مناسب نیست، اما اگر این ماهی را در فر بپزید، طعمی که به خود میگیرد در هیچ ماهی دیگری وجود ندارد. بخارپز کردن، جوشاندن و کباب کردن از دیگر روشهای پخت مناسب این ماهی هستند. همچنین اگر به غذاهای محلی و سنتی علاقه مندید حتماً باید “دمپخت ماهی سکن” را به شما معرفی کنم؛ پیشنهاد میکنم در مجله ی قلاب دستور پخت این غذای جنوبی را مطالعه کنید.

بیاح

گونه ای از خانواده ی کفال ماهیان با اندازه ی متوسط، گوشت متناسب با اندازه و خارهای کوچک و نسبتا زیاد، که توانسته است در لیست بهترین ماهی جنوب ما باشد. رنگ گوشت این ماهی سفید است و مانند ماهی “ساردین” بافتی بسیار روغنی دارد. ماهی بیاح به لحاظ ارزش خوراکی میان ماهیان جنوب در رده ی متوسط قرار میگیرد. اما با نگاهی به خاصیت های زیاد ماهی بیاح برای بدن، ارزش های بیشتر این ماهی نمایان میشود.

خواص این ماهی

در کل، ماهی یکی از مواد غذایی پیشگیرِ سرطان است؛ این نکته درباره ی ماهی بیاح نیز صدق میکند. گوشت ماهی بیاح نسبت به دیگر گوشت ها آسان تر هضم میشود و پس از هضم تاثیرات مفید و سودمندِ خاص خود را بر بدن میگذارد.

مصرف ماهی بیاح به بدن در تنظیم سوخت و ساز یا همان متابولیسم کمک میکند و مانع بروز چاقی مفرط میشود، در تقویت کلیه ها ، ریه ها و همچنین دستگاه گوارش تاثیر گذار است. به درمان زخم ها سرعت میبخشد ، قدرت بینایی را افزایش میدهد و از پیری زودرس نیز جلوگیری میکند. مصرف گوشت ماهی بیاح همچنین تاثیر دوچندانی در جوان سازی پوست و سلامت دندانها دارد.

توصیه میکنم نوجوانان در سنین رشد، افراد کم حافظه و فراموش کار و همچنین مادران در دوران شیردهی برای مصرف این ماهی در اولویت قرار بگیرند. این ماهی با خواص های زیادی که دارا است توانسته در لیست بهترین ماهی جنوب ما برای خود جایی باز کند.

بیاح
ماهی بیاح

همانگونه که در بالا اشاره کردم، تعداد استخوانهای ماهی بیاح نسبتاً زیاد است و میتوان گفت بیاح ماهی پر دردسری است، اما قول میدهم وقتی با گوشت خوش طعم این ماهی مواجه شوید میفهمید ارزشش را دارد. این ماهی غالبا در سایز متوسط یافت میشود و برای جوشاندن و یا بخارپز کردن چندان مناسب نیست. توصیه میکنم ماهی بیاح را با سلیقه ی خودتان طعم دار و روی ذغال کباب کنید.

۷ توصیه مفید

  1. به خاطر داشته باشید که “ماهی تازه” بوی جلبک دریایی میدهد، چشم های برآمده با مردمک سیاه و براق دارد، پوست آن درخشان و با طراوت است و گوشت شکمش سفت است و حالت لغزندگی ندارد. در غیر این صورت ماهی تازه نیست!
  2. ماهی را کمتر از ۳۰ دقیقه و بیشتر از ۱ ساعت بخارپز نکنید.
  3. سرخ کردن ماهی معمولا ۳۰ الی ۴۵ دقیقه زمان میبرد.
  4. در کباب کردن و سرخ کردن توجه داشته باشید زمانی که رنگ ماهی طلایی شد یعنی به اندازه ی کافی پخته است.
  5. اگر میخواهید ماهی را بجوشانید ۲۰ الی ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارید.
  6. گوشت ماهی نسبت به گوشت مرغ برای مرینیت و مزه دار شدن به زمان بیشتری نیاز دارد (البته زمان مزه دار شدن گوشت ماهی به طرز تهیه و مواد استفاده شده ی شما در مرینیت نیز وابسته است).
  7. ماهی را همراه با موادی که طبع سرد دارند مصرف نکنید؛ به ویژه لبنیات مانند دوغ و ماست.

اگر این مقاله تا آخر مطالعه کردید باید بگویم حال شما با ۱۱ ماهی از بهترین ماهی های جنوب آشنایی دارید و با این اطلاعات کسب شده، از این به بعد قادر خواهید بود با در نظر گرفتن خواص و طعم، ماهیِ مطابق با سلیقه و شرایط فیزیکی بدن خود را انتخاب کنید.

ممنون که وقت گذاشتید این مقاله را مطالعه کردید امیدوارم این اطلاعات در کمک به حفظ سلامتی شما و خانواده تان موثر واقع شده باشد. خوشحال میشیم با ثبت نظر، تجربه تون رو از بهترین ماهی های جنوب با ما به اشتراک بزارید.

اشتراک گذاری

Share on google
Share on whatsapp
Share on telegram

توصیه قلاب به شما

از آنجا که مزه، خواص، حتی ظاهر ماهی تازه با ماهی تازه ای که در شهر های غیر ساحلی برای خرید و فروش موجود است تفاوت زیادی دارد.متاسفانه هم میهنانی که در شهر های غیر ساحلی ساکن هستن دسترسی به ماهی تازه ندارند. از این رو در قلاب پس از ثبت سفارش، صبح روز بعد ما اقدام به تهیه ماهی از ماهیگیرایی میکنیم که شب قبل به صید رفتن، ماهی رو به درخواست شما تمیز و بسته بندی سپس در فوم به همراه پودر یخ برای شما ارسال میکنیم. اگر ماهی جنوب استفاده نکردید یا هنوز ماهی مناسب انتخاب نکردید، با درخواست مشاوره رایگان، ما با شما تماس میگیرم و در تصمیم گیری بهتر به شما کمک میکنیم.

2 نظر در “۱۱ تا از بهترین ماهی های جنوب”

    1. علیرضا مرادی

      سلام، خوشحالم که مورد تایید بوده، هر چند ماهی های جنوب لیست بالایی میخواد اما در این مقاله سعی کردم چندتا از بهترین ها در گونه های مختلف معرفی کنم.
      مقاله ی معرفی شده خوشمزه ترین ماهی های ترکیه رو مطالعه کردم، مفید بود.
      ممنون که با ما به اشتراک گذاشتی.

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *