مطلب های تصادفی

۷ دستور پخت ساده و خوشمزه برای تهیه ماهی شیر

دستور پخت و کباب کردن ماهی
دستور پخت و کباب کردن ماهی

خوشمزه ترین ماهی را با دست های خود در آشپزخانه ی خود درست کنید. طرز پخت ماهی برای تمام آشپزها و بانوان و آقایان خوش سلیقه لازم است. ماهی یک وعده ی بسیار مغذی است که باید روش پخت صحیحی داشته باشد. در اینجا هفت روش برای پخت انواع غذا با ماهی شیر از جمله قلیه ماهی ، سرخ شده ،شکم پر ، سالاد ، کبابی ، فر و باقالی پلو با ماهی برای شما توضیح داده خواهد شد. برای هر روش مواد لازم و دستور پخت ماهی به تفصیل بحث شده است. 

دستور پخت و پز با ماهی شیر

دستور پخت ماهی شیر برای تمام آشپزها و سرآشپزها اهمیت بسیاری دارد. این غذای بسیار ارزشمند و مفید را می توان به راههای مختلف درست کرد و سر میز سفره گذاشت. هفت روش پخت و پز با ماهی شیر که بسیار ساده و خوشمزه می باشند را در ادامه برای شما آورده ایم. حتما آنها را امتحان کنید. به شما اطمینان می دهیم که بارها آن را تکرار خواهید کرد. این طرز تهیه ماهی ها را اگر دنبال کنید، سفره ای زیبا و ایرانی را پهن خواهید کرد.

طرز تهیه قلیه ماهی جنوب

دستور پخت قلیه ماهی
طرز تهیه قلیه ماهی جنوب

طرز تهیه قلیه ماهی جنوب

قلیه ماهی از جمله غذاهای بسیار لذیذی جنوب است که در طول سال می توان درست کرد. هم می تواند در مهمانی ها هم در مصرف های هفتگی خانواده ها صرف شود. طرز تهیه ماهی شیر در قلیه ماهی به روش جنوبی ها بسیار لذیذ با سبزی قلیه ماهی و انواع ادویه های خوشمزه ی جنوبی همراه است. 
مواد لازم قلیه ماهی برای چهار نفر: 

مواد لازممقدار لازم (گرم)
ماهی شیر۷۰۰
تمر هندی۱۰۰
سبزی قلیه ماهی۴۰۰ گشنیز و ۵۰-۶۰ شنبلیله
پیازیک عدد بزرگ
سیر۵ عدد
نمکمقدار لازم
فلفل قرمز مقدار لازم
پودر دانه گشنیز مقدار لازم
ادویه مخصوص فلیه ماهی مقدار لازم

دستور بدین صورت است که اول، ۱۰۰ گرم تمر هندی را در آب گرم به مدت یک ساعت خیس کنید. بعد با فشار قاشق، هسته ها و پوسته ی آن را جدا کنید. عصاره آن را از صافی عبور داده و یک قاشق غذاخوری به آن آرد اضافه کنید. آن را هم بزنید تا یک مایه یک دست بدست بیاید.

سپس ماهی را با کمی نمک، فلفل قرمز، و پودر دانه گشنیز به مدت سی دقیقه مزه دار کنید. سبزی ماهی را ساطوری و ریز کنید. پیاز را سرخ کرده و سیر را نیز در زردچوبه کمی سرخ کنید. پیاز که سرخ شد سبزی ماهی را به آن اضافه کنید و آنها را تفت دهید. سبزی که تیره شد، سیر سرخ شده را به همراه ماهی شیر مزه دار به آن اضافه کنید.

طرز تهیه قلیه ماهی جنوب

مایه ی مرحله ی اول را نیز اضافه کنید، سپس ۴۰ الی ۵۰ دقیقه صبر کنید تا بر روی گاز، قشنگ جا بیفتد. از هم زدن آن خودداری کنید. اگر قصد قاطی شدن مواد را دارید، تنها اندکی قابلمه را تکان دهید. بعد از اینکه آماده شد می توانید آن را با برنج و ترشی های بندری نوش جان کنید. 

خواص و قیمت ماهی شیر

طرز تهیه سالاد ماهی

دستور تهیه سالاد ماهی
دستور تهیه سالاد ماهی

سالاد ماهی دیگر غذای خوشمزه ای است که درست کردن آن ۵۰ دقیقه طول می کشد و سرد کردن آن ۲ ساعت. طرز تهیه ماهی به این روش اینگونه است که ۱ قاشق غذاخوری زیتون، یک عدد تن ماهی، ۴۵۰ گرم سیب زمینی، ۶ عدد ذرت تازه، ۱۲ عدد پیازچه خرد شده، ۱ فلفل کبابی خرد شده، ۱ عدد فلفل دلمه ای قرمز خرد شده، سس لیمو، فلفل و نمک و حلقه های لیمو ترش را تهیه می کنید. تن ماهی را ۲۰ دقیقه بجوشانید. برش های سیب زمینی را در آب نمک بپزید.

ذرت ها را نیز جدا آماده کنید. در یک کاسه پیازچه ، جعفری و فلفل کبابی را مخلوط کنید. تن ماهی را درون ظرفی پخش کنید. روی آن سس لیمو بزنید. سپس می توانید سیب زمینی ها را اضافه کنید. بعد ذرت و باقیمانده سس را اضافه کنید، نمک و فلفل بزنید. بر روی آن در گذاشته و آن را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال قرار دهید. بعد که خواستید آن را سرو کنید روی آن فلفل دلمه ای و جعفری خرد شده را اضافه کنید. به دلخواه خود نیز آن را با حلقه های لیمو ترش تزئین کنید.

سرخ کردن ماهی شیر

طرز پخت و سرخ کردن ماهی شیر
دستور پخت و سرخ کردن ماهی شیر
سرخ کردن ماهی شیر

مواد مورد نیاز: 

فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری
پود کاری: ۱ قاشق چایخوری
جعفری خرد شده: ۱ قاشق سوپخوری
ماهی شیر: ۱ عدد
گوجه فرنگی: ۱ عدد
سیر رنده شده: ۵ حبه
پیاز نگینی: ۱ عدد
پودر زیره: ۱ قاشق چایخوری
نمک و زردچوبه: به مقدار کافی


طرز پخت ماهی سرخ شده این گونه است که ماهی شیر را با تکه تکه و با مخلوط نمک و زردچوبه به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید

سرخ کردن ماهی شیر

تابه را روی مشعل بگذارید و مقداری روغن بریزید تا داغ شود. پیازها را در داخل آن سرخ کنید و بعد سیرها را اضافه کنید. گوجه ها را به پیاز و سیر اضافه کنید. سپس جعفری، پودر زیره، پودر کاری، مقداری نمک و فلفل را نیز اضافه کنید. یک لیوان آب بریزید و بگذارید به جوش بیاید. ماهی را درآورده و در تابه ای جداگانه سرخ کنید تا دو طرف آن سرخ شود. ماهی سرخ شده را می توانید بر روی سس بگذارید تا ۱۵ دقیقه حرارت ملایم ببینند. وعده ی غذایی شما آماده است. نوش جان کنید.

تاثیر سرخ کردن ماهی بر امگا ۳ آن

طرز تهیه و دستور پخت کباب ماهی شیر

دستور پخت و سرخ کردن ماهی شیر
دستور پخت و سرخ کردن ماهی شیر

درست کردن و دستور پخت ماهی شیر کبابی مقداری آسان است. تنها باید بسیار حواستان به سس و الحاقات آن باشد. مواد لازم: 

فیله ماهی: ۱ کیلو
روغن مایع: یک ربع پیمانه
آبلیمو: ۶ قاشق غذاخوری
آب پیاز: ۶ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و پیاز: به میزان لازم


دستور پخت ماهی کباب: فیله را کامل شسته و به مربع ها و قطعات کوچک برش دهید. در ماسه ای بزرگ، روغن مایع و آبلیمو را با هم مخلوط کنید. آب پیاز، نمک، فلفل قرمز و زعفران دم کرده را نیز به آن اضافه کنید.

طرز پخت ماهی شیر

تکه های ماهی را درون آن گذاشته و زیر و رو کنید. بعد بگذارید ماهی ها در کاسه بمانند و روی ان سلفون بکشید و یک تا دو ساعت در یخچال نگه دارید. زغال را که آماده کردید. تکه ماهی ها را به سیخ بکشید و روی منقل قرار دهید. بقیه اش با خودتان! آن را در سینی با سبزیجات و لیمو و ترشی تزئین کنید و نوش جان کنید. 

طرز تهیه و دستور پخت ماهی شیر در فر

دستور پخت و سرخ کردن ماهی به صورت کبابی
دستور پخت و فر کردن ماهی

طرز تهیه ماهی شیر در فر این است که اول ماهی را خوب شسته و شکم آن را کامل تمیز می کنیم. سپس، کله او را نیز تمیز کرده و چشم ها را در می آوریم. سپس نمک، فلفل، آبلیمو تازه را مخلوط و با برس به داخل شکم ماهی، می کشیم و آن را به این مواد آغشته می کنیم. یک ربع آن را داخل یخچال می گذاریم. دو حبه سیر را حله ای خرد میکنیم و داخل شکم ماهی میریزیم.

دستور پخت ماهی شیر

سپس کف ظرف تفلون مخصوص فر را که حدود سه سانت لبه دارد را روغن مایع میریزیم و ماهی را داخل آن می گذاریم. با حرارت ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه آن را می گذاریم بماند. بعد از اینکه پخت، کره ذوب شده را با زعفران مخلوط می کنیم و با فرچه بر سطح ماهی می زنیم و به مدت ده دقیقه آن را برشته می کنیم. مرحله ی آخر، ماهی را در ظرف بگذارید و آن را تزئین کنید. آماده است. 

انواع ماهی سرشار از اسید های چرب امگا ۳

طرز تهیه و دستور پخت ماهی شکم پر

ماهی شیر شکم پر
دستور پخت ماهی شیر شکم پر
طرز تهیه ماهی شیر

طرز تهیه ماهی برای شکم پر این است که به یک عدد ماهی شیر، یک عدد پیاز، دو حبه سیر، دو قاشق غذاخوری رب انار، سه قاشق غذاخوری سبزیجات معطر و نمک و فلفل و ادویه ماهی نیاز خواهید داشت. گام اول این است که باید ماهی را خوب بشویید و سر و دم آن را جدا کنید. آن را کنار بگذارید تا آب آن خارج شده و خشک شود.

پیشنهاد ما این است که ماهی را به طور کامل طبخ کنید. پیاز را نگینی کنید و به آن کمی نمک، آبلیمو، آویشن، فلفل و ادویه ماهی اضافه کنید. ماهی را به مدت سه تا چهار ساعت در این مواد بخوابانید. خوب ماساژ دهید تا به اصطلاح ماهی مزه دار شود. گام دوم این است که ماهی را کنار بگذارید و مواد داخل شکم را درست کنید. پیاز و سیر را نگینی خرد و با کمی روغن تفت دهید.

مرحله ی آخر نیز، داخل فر را با کره چرب کنید. ماهی را داخل ظرف بگذارید، کمی سبزیجات به دلخواه اضافه کنید. مقداری آب داخل ظرف بریزید و روی ظرف را با فویل بپوشانید. به مدت ۴۰ دقیقه آن را در دمای ۲۰۰ درجه بپزید. فویل را بردارید، زعفران بپاشید و روی حالت گریل بهمدت ده دقیقه بگذارید تا ماهی طلایی رنگ شود. نوش جان!

سبزیجات معطر را اضافه کنید. ادویه ماهی، گردو و رب انار را نیز اضافه کنید. این مواد را کنار قرار دهید تا سرخ شوند. ماهی را از مواد بیرون بکشید و پوست آن را تمیز کنید. سپس شکم آن را با مواد مرحله دوم پر کنید. با خلال دندان، دور تا دور ماهی را به هم وصل کنید تا باز نشود.

طرز تهیه باقالی پلو با ماهی

دستور پخت ماهی پلو
طرز تهیه باقالی پلو با ماهی

باقالی پلو را غذای شب عید می دانند. هیچ با طرز تهیه باقالی پلو با ماهی شیر آشنایی دارید؟ 
مواد لازم: 

برنج: سه پیمانه
سبزی پلو خرد شده یک پیمانه
نمک به مقدار لازم
ماهی شیر

منظور از سبزی پلو: شوید (بیشتر از بقیه)، گشنیز، جعفری، کمی تره، کمی شنبلیله، کمی نعناع و اگر شمالی هستید کمی چوچاق
پلوی این غذا می توانید جداگانه درست کنید.

نکته ای که هست این است که بعضی افراد سبزی را تفت می دهند و بعد در برنج می ریزند و بعضی ها این کار را نمی کنند و مستقیما در برنج می ریزند. این به سلیقه ی آشپزی شما عزیزان برمی گردد. برای درست کردن ماهی اما می توانید آن را تکه تکه کنید. مقداری زردچوبه و نمک به آن بزنید و آن را آغشته کنید. روغن را برای آن داغ می کنید و کم کم تکه ماهی ها را داخل روغن سرخ می کنید.

دو طرف ماهی باید روی حرارت مناسب، رنگ طلایی به خود بگیرید. در حین آشپزی خود، چند باری ماهی را برگردانید تا کامل سرخ شود. نیم ساعت خوب است که صبر کنید تا کامل بپزد. اگر نارنج تازه در دسترس دارید، می توانید آن را با غذای خود سرو کنید. طعم بی نظیری به غذا می دهد. لیموترش هم گزینه ی بسیار خوبی است.

طرز تهیه باقالی پلو با ماهی

بسیاری بر این عقیده هستند که باقالی پلو با ماهی بو می دهد. البته که در تمام موارد بالا، گرفتن بوی ماهی به طریقه درست اعمال شده است. طریقه درست به این معناست که نباید طعم و خاصیت ماهی را قربانی گرفتن بوی آن کرد.  از قرار دادن ماهی در انواع ادویه ها و سبزی ها طرفا برای گرفتن بوی آن خودداری کنید. 

اگر مهمانی و یا جمع خودمانی دارید می توانید از میان ۷ روش بالا، یکی را انتخاب کرده و سفره ی بسیار زیبا و خوشمزه ای را برای مهمانان خود پهن کنید. حقیقت جالب در مورد ماهی این است که تقریبا همه مردم آن را می خورند و کسی نیست که از خوردن قلیه ماهی یا ماهی شکم پر اکراه داشته باشد. هست؟

امیدوارم این مقاله در پخت ماهی شیر، به شما کمک کرده باشه

خوشحال میشیم نظر و تجربه تون از غذاهای دریایی رو با ما به اشتراک بزارید

خواص و قیمت ماهی شیر

اشتراک گذاری

Share on google
Share on whatsapp
Share on telegram

توصیه قلاب به شما

از آنجا که مزه، خواص، حتی ظاهر ماهی تازه با ماهی تازه ای که در شهر های غیر ساحلی برای خرید و فروش موجود است تفاوت زیادی دارد.متاسفانه هم میهنانی که در شهر های غیر ساحلی ساکن هستن دسترسی به ماهی تازه ندارند. از این رو در قلاب پس از ثبت سفارش، صبح روز بعد ما اقدام به تهیه ماهی از ماهیگیرایی میکنیم که شب قبل به صید رفتن، ماهی رو به درخواست شما تمیز و بسته بندی سپس در فوم به همراه پودر یخ برای شما ارسال میکنیم. اگر ماهی جنوب استفاده نکردید یا هنوز ماهی مناسب انتخاب نکردید، با درخواست مشاوره رایگان، ما با شما تماس میگیرم و در تصمیم گیری بهتر به شما کمک میکنیم.

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *