مطلب های تصادفی

انواع ماهی سرشار از اسید های چرب امگا ۳

اسید های چرب امگا

اسید های چرب امگا ۳ (Omega-3 fatty acids) خانواده ای از اسیدهای چرب ضروری است که نقش مهمی در بدن شما دارند و چندین فواید را برای سلامتی شما به ارمغان می آورد. از آنجا که بدن شما به تنهایی نمی تواند این ماده مغذی را تولید کند، باید آن را از رژیم غذایی دریافت کنید.

غذاهای معمولی که سرشار از امگا ۳ هستند؛ شامل ماهی های چرب، روغن ماهی، تخم کتان، دانه های چیا، روغن بذر کتان و گردو است. برای افرادی که زیاد از این غذاها نمی خورند، اغلب یک مکمل امگا ۳ مانند روغن ماهی یا روغن جلبک توصیه می شود. اما ماهی یکی از مهمترین مواد غذایی است که سرشار از امگا ۳ بوده و هر فردی باید در وعده های غذایی خود آن را جای دهد.

اسید های چرب امگا 3
اسید های چرب امگا ۳

اگر نمی خواهید مکمل های روغن ماهی مصرف کنید، باید این ماده مغذی به بدن شما برسد تا از آسیب های ناشی از کمبود مکمل امگا ۳ جلوگیری شود. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در خصوص انواع ماهی و اسیدهای چرب امگا ۳ و کمبود مکمل امگا ۳ ارائه دهیم.

کدام نوع ماهی دارای بیشتری اسیدهای چرب امگا ۳ است؟


اسیدهای چرب امگا ۳ برای بدن انسان فوق العاده مهم هستند و بر عملکرد مغز انسان تاثیر بسزایی می گذارد. سازمان های بهداشتی حداقل ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی گرم امگا ۳ را در روز برای بزرگسالان توصیه می کنند. می توانید مقادیر زیادی چربی امگا ۳ را از انواع ماهی های چرب، جلبک ها دریافت کنید.

مواد مغذی متعددی در دنیا وجود دارند که از امگا ۳ بالایی برخوردارند و هر فردی باید یک کدام از آنها را در برنامه غذایی خود قرار دهد. ماهی یکی از معروف ترین مواد غذایی است که به عنوان منبع اصلی اسید های چرب امگا ۳ شناخته شده است. اما آیا می دانید کدام ماهی امگا ۳ بیشتری دارد؟ در این بخش لیستی از ماهی هایی که دارای امگا ۳ بیشتری هستند را توضیح می دهیم.

مطالب پیشنهادی

فواید بینظیر آهن برای بدن و معرفی منابع سرشار آهن
اسید های چرب امگا 3
اسید های چرب امگا ۳ در ماهی ها
ماهی خال مخالی

ماهی خال مخالی بیشتر در کشورهای غربی یافت می شود. اما یکی از غنی ترین ماهی هایی است که در هر یک تکه آن حدود ۴۱۰۷ میلی گرم امگا ۳ وجود دارد. همچنین در ماهی خال مخالی مقدار زیادی ویتامین B12 وجود داشته که برای مصرف روزانه کودکان و بزرگسالان وعده مناسبی است.

ماهی سالمون

ماهی سالمون یکی از مواد مغذی موجود در کره زمین است. این ماده حاوی پروتئین خالص و انواع مواد مغذی از جمله مقادیر زیادی ویتامین D، سلنیوم و ویتامین های گروه B است. مطالعات نشان می دهد افرادی که به طور مرتب ماهی چرب مانند ماهی سالمون می خورند، از خطر ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری های قلبی، زوال عقل و افسردگی در امان هستند.

امگا ۳ موجود در ماهی سالمون شامل ۴۱۲۳ میلی گرم در نصف فیله ماهی است. برخی افراد ماهی قزل آلا را با سالمون اشتباه می گیرند. لازم به تذکر است که این دو ماهی از یک گروه و نژاد هستند اما در مواد معدنی بسیار با هم فرق دارند.

اسید های چرب امگا ۳
ماهی کاد

امگا ۳ موجود در ماهی کاد، شاید نسبت به ماهی سالمون و خال مخالی کمتر باشد؛ اما همچنان جزء بهترین ماهی های دنیا شناخته شده است. اسیدهای چرب امگا ۳ در ماهی کاد حدود ۲۶۸۲ میلی گرم است. ناگفته نماند که این ماهی دارای ویتامین های D و A نیز هست. اما در مصرف آن دقت کنید، زیرا مصرف ویتامین A بیش از حد ممکن است برای سلامتی مضر باشد.

شاه ماهی

شاه ماهی یک ماهی متوسط و روغنی است. اغلب این ماهی به صورت کنسرو، دودی، ترش یا از قبل پخته شده به فروش می رسد. در شاه ماهی ۹۴۶ گرم امگا ۳، ویتامین D، سلنیوم و ویتامین B12 وجود دارد. شاه ماهی دودی در کشورهایی مانند انگلیس به کیپس معروف بوده و غذایی محبوب برای صبحانه است.

اگر نمی خواهید مکمل های روغن ماهی مصرف کنید، باید این ماده مغذی به بدن شما برسد تا از آسیب های ناشی از کمبود امگا ۳ جلوگیری شود.

ماهی های خلیج فارس نیز بسته به نوع انها میزا امگا ۳ متفاوتی دارند در ادامه تعدادی از انها را نام میبریم:

ماهی قباد – خواص و قیمت
ماهی تن یا هوور – خواص و قیمت
ماهی باراکودا یا چنگو – خواص و قیمت
ماهی کفشک – خواص و قیمت
ماهی حلوا سیاه – خواص و قیمت
ماهی هامور – خواص و قیمت

آیا سرخ کردن ماهی بر امگا ۳ تاثیر می گذارد؟

طبیعتا برای خوردن ماهی باید آن را پخت یا سرخ کرد. این سوال برای همه انسان ها پیش می آید که با سرخ کردن ماهی اسیدهای چرب امگا ۳ از بین می رود یا خیر. در حقیقت ویتامین هایی مثل ویتامین C یا ویتامین های گروه B در مقابل حرارت حساسیت بیشتری از خود نشان داده و شاید مقداری از آنها از بین برود.

تاثیر سرخ کردن ماهی بر امگا 3
تاثیر سرخ کردن ماهی بر امگا ۳

اما جالب است بدانید تاثیر سرخ کردن ماهی بر امگا ۳ هیچ بوده و در واقع ماهی در مقابل سرخ کردن و از دست دادن مواد معدنی مقاوم است. در نتیجه لازم به نگرانی نخواهد بود و با خیال راحت ماهی مورد علاقه تان را سرخ کنید و میل کنید.

اشتراک گذاری

Share on google
Share on whatsapp
Share on telegram

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *